Etkileyici Fotoğraflar İçin Doğal Işık Önemi

Herkese Merhaba ,
İnstagram da günden en az 4-5 farklı kişiden fotoğraflar hakkında soru alıyordum. Doğal ışık mı ? Fotoğraflarında hangi ışığı kullanıyorsun ? Yapay ışık modellerinden hangisini tercih ediyorsun :) Cevap tek aslında sadece ve sadece Günışığı :)
İsterseniz gelin günışığının önemini birlikte fotoğraflarla inceleyelim :)



Yazıya ilk olarak bu Eyfel Kulesi Objeleriyle başlamak istiyorum :) Benim için anısı çok büyük üniversite de ilk evime çıktığım zamanlarda evimin ilk eşyalarıydı ve benim için çok değerli bir kişiden hediyeydi. Bu yüzden hazır Covid-19 ile savaştığımız günlerde üniversite eşyalarımı ortaya döktüm ve içinden çıktığında beni mutlu etti :)
Şimdi ise bana ilham veren bu minik objelerle birlikte doğal ışık yani günışığının önemine bakalım istiyorum.

Fotoğraflarda günışığını yakalamak bence en iyi fotoğraf çekmenin ilk adımı.. Eğer profesyonel olarak ürün çekimiyapmıyorsanız ve elinizde herhangi bir iyi özelliklere sahip telefon var ise bence kesinlikle günışığını kullanmalısınız.
En güzel fotoğrafların bence en güzel ortak özellikleri günışığında yapılan çekimler..

Sizlere 2 ayrı fotoğraf ekliyorum şimdi aşağıda , odamın günün her saati günışığını çok iyi şekilde yakalaması benim en büyük avantajım. Yine de size göstermek için perdeyi kapatarak iki ayrı çekim yaptım :) Kendi bulunduğunuz ortama göre günışığını en iyi yakaladığı saati deneme -yanılma yöntemi ile bulabilirsiniz.

Günışığı ve Perde Açık 'Aydınlık' Çekim

Gün Işığı Perde Kapalı 'Karanlık' Çekim
Bahsettiğim önem yukarda açıkça belli oluyor. Ürünün detaylarını ve kendisini ön plana çıkarmanın ilk koşulu aslında elinizde bulunan makine yada telefondan çok kesinlikle benim için Gün Işığı. İkisini de telefonumla çektim. Iphone 8 plus kullanıyorum ve Kamera özelliklerini sonuna kadar değerlendiriyorum diyebilirim :)


Ve aslında ürün çekiminin 2. önemli adımı da Arka planın bulanık olması durumu.. Bunu da fotoğrafçılık bölümü yazılarında inceleyeceğimiz bir konu aslında :) Fotoğraflarda Portre modu nasıl kullanılır farkları nelerdir ? Diğer yazımdan okuyabilirsiniz:)


Umarım faydalı bir yazı olmuştur sizler için :) Sevgiyle Kalın :)

Bunlarda İlginizi Çekebilir;



Beni Sosyal Medya Hesaplarımdan Takip Etmeyi Unutmayın :)..

Youtube:Galaxy Eskizi
Pinterest:Galaxy Eskizi

PR-İLETİŞİM

galaxyeskizisecimleri@gmail.com

BENZER YAZILAR

0 Yorum