Fotoğraflarda Portre Modu Nasıl Kullanılır ?


Herkese Yeniden Merhaba,
Fotoğraflardaki Gün Işığı'nın önemini bir önceki yazımda incelemiştik . Hala okumadıysanız buradan okuyabilirsiniz :) Şimdi de yine çokça instagramdan sorduğunuz arka planın nasıl bulanıklaştırıldığını göstermek istiyorum :) Aslında kendim özellikle bir çaba harcamıyorum ama yine de bu özelliğin önemini gelin birlikte inceleyelim :)

Öncelikle bir önceki yazımda bahsettiğim gibi çoğu makine ve cihazlarda bu özellik her geçen gün daha çok artıyor. Benim telefonum Iphona 8 Plus ama üzerine başka markalarda da oldukça güzel çift kameralar hatta 3-4 kameralı derinlik veren telefon çıktı diyebilirim. Oldukça yaygın bir özellik.

Peki ama bu portre modu nedir ne işe yarar ?
Portre modu arka planlarınızda flu bir görüntü oluşturmanızı sağlayan aslında bir çekim özelliği.. Çoğu profesyonel kameralarda yaygın olan bu özelliğin kalitesi aslında her cihazda farklılık gösteriyor. Portre modu sayesinde daha profesyonel dokunuşlar yapabiliyorsunuz. Tabi bunu farklı programlarda da yapmak mümkün bunlardan bir tanesi Picsart ,çabucak yapılabilecek bu ufak dokunuşun detaylı aşamasını bir başka yazıda incelemek isterseniz yazabiliriz :)

İlk olarak üstteki çekimden bahsedeyim . Gün ışığı ile Bir kaç x zoom yapılarak çekilen bir görüntü.

Normal Çekim 
Portre modunda zoom yapamayağınız için oldukça nesneye yada kişiye yakınlaşmanız gerekecektir. Yine bir önceki yazımda bahsettiğim gibi ne kadar ışıklı bir ortamda çekim yaparsanız nesne o kadar keskin arka plan ise o kadar flu görünecektir.


Portre Çekim (Gün ışığının açısı değiştiği için biraz daha sepya çıktı )
Bu detayın en önemli özelliğini sizlerde görüyorsunuz. Nesne ne kadar ön planda .. Tabi gün batımında çektiğim için biraz gölgeler de eklenmiş fotoğrafa idare edin :) Kısaca instagramın da hayatımıza girmesiyle portre çekimler her alanda kullanılır hale geldi. Bu da fotoğraflarınızı daha profesyonel dokunuşla birleştirmek demek oluyor. Çok değil bir kaç yıl öncesinde sadece DSLR Makinelerde yer alan bu özellik artık çoğumuzun cebindeki cihazlara sığmış durumda :)
Teknolojinin hızına ayak uydurmak mümkün değil bu yüzden oldukça farklı ve üst düzey yenilikleri de yeni cihazlarda bulmanız mümkün.



Iphone 7 plus da tek bir mod bulunurken , 8 plus ile 5 farklı mod hayatıma girmiş oldu benimde . Benim en çok kullandığım Stüdyo Işığı , gün ışığı ile birlikte oldukça aydınlık ve net fotoğraflar yakalayabiliyorum. 

Böylelikle en çok sorduğunuz flu görüntünün cevabını da sizin için bu yazımda eklemiş oldum. Bu yazıların devamının gelmesini isterseniz yorum bırakmanız yeterli , edit hakkında yada storydeki kullandığım programlar hakkında detaylı yazılar hazırlayabiliriz :) Sevgiyle kalın..

Beni Sosyal Medya Hesaplarımdan Takip Etmeyi Unutmayın :)..

Youtube:Galaxy Eskizi
Pinterest:Galaxy Eskizi

PR-İLETİŞİM

galaxyeskizisecimleri@gmail.com

BENZER YAZILAR

2 Yorum

  1. Çok doğru demissin kuzucum gün ışığı en önemli faktör!!!:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de benim gibi günışığını sevenlerdensin kuzumm kesnlkle çok önemli :)

      Sil