Kararmış Gold Takılar Nasıl Eski Haline Getirilir?

Kararmış Kolyelerin Çözümü
Herkese Merhaba !
İnstagramdan paylaştığım anda dm kitlenme nedeni olan kararmış aksesuarların nasıl eskisi gibi olabileceğini sorusunun cevabı sonunda geldi :) Bir gün kendime deneme süresi verdim sonuçta rengi tekrar akacak mı bozulacak mı veya alerji yapacak mı diye bu yüzden 24 saat sonunda size yazma kararı aldım :)
Kararmış Kolyelerin Çözümü

Öyle çok araştırdım ki bu konuyu .Gold renk ve kararmış kolyeler ! Kabus gibi en sevdiğimiz kolyeler bir kaç kullanımda kararabiliyor . Bense asla parfüm vs sıkmıyorum üzerine ama geçen yaz güneş kreminin üzerine taktığım kolyem gün sonunda bu rengi almıştı :) Çok severek kullandığım bu kolyenin çöpe gitmesine razı olamadım.
 Evet gümüş renk takılar için oldukça fazla yöntem var. Deterjanlı su içerisinde kaynatma , beyazlatıcı diş macunu ile fırçalama , alüm,nyum folyo ile kaynatma vs vs . Fakat asıl sorun gold ve imitasyon ürünlerin nasıl eskisi gibi olacağı konusu … Bu konuda da oldukça fazla denenen yöntem OJE YÖNTEMİ. Maalesef eğer hassas kolyeler ve ince zincirli kolyelerinize çözüm arayışında iseniz bu oje yöntemini de önermem . Denendi ve maalesef benim için eksi oldu. 
Bu yüzden hiç bi yerde bulamadım ama elimde her yeri Gold renge boyadığım akrilik altın renk boya aklıma geldi.Aldım fırçayı elime ve neden olmasın dedim.

Kararmış Kolyelerin Çözümü
 İhtiyacınız olan tek şey ; Bir akrilik boya ve sert kıllı bir fırça . Sert kıllı olmasının önemi ise zincirlerin içerisinde tampon uygulama yapmada kolaylık sağlıyor. Çok az bir miktar Cadence Metalik altın renkli boyayı kolye üzerine sürdüm. İlk kat sonrası kurumaya bırakın 20 dk kadar sonrasında kolyenin arkasını boyayabilirsiniz. Ben öyle yaptım ve bir poşet üzerinde boyama yaparsanız sizin için kolaylık olacaktır.

Kararmış Kolyelerin Çözümü


Sonrası ile yukardaki gördüğünüz hale geldi. Özellike bağlantı noktasını boyamadım görmeniz açısından . Oldukça harika ! Hatta yazın güneş kremlerinizle , parfümlerinizle korkmadan bu kolyeleri tatilde değerlendirin derim. Ne de olsa altın renk bronz uyumuna hepimiz bayılıyoruz. Bu akrilik boya ile boyadığımız için yeniden kararma sorunu da olmayacaktır. Özellikle kıyamadığım kolyelerimi bozmak yerine tatilde bu şekilde değerlendirmeyi düşünüyorum.
Son bir adım akrilik boyanın soyulmaması için ben üzerinden şeffaf oje geçtim siz su bazlı sprey vernik (takılar için kullanılan ) de kullanabilir yada kolay yoldan oje sürebilirsiniz :)
Siz bu dönüşümü nasıl buldunuz yorumlarınızı aşağıda benimle paylaşmayı unutmayın. Sevgiyle Kalın..

Beni Sosyal Medya Hesaplarımdan Takip Etmeyi Unutmayın :)..

Youtube:Galaxy Eskizi
Pinterest:Galaxy Eskizi

PR-İLETİŞİM

galaxyeskizisecimleri@gmail.com


BENZER YAZILAR

8 Yorum