Saça Şekil Vermenin En Doğru Yöntemleri


Saça Şekil Vermenin En Doğru Yöntemleri

Saça Şekil Vermenin En Doğru Yöntemleri Nedir?

İster kadın ister erkek olalım, güne iyi bir başlangıç yapmak için kendimizi ayna karşısında saçımızı yaparken buluruz. Saçımıza istediğimiz şekli verdiğimizde motivasyonumuz yükselir ve günümüz  keyifli geçer. Peki günlük hayatımızda bu kadar önemli olan saçımızın görünümü için hangi yöntemleri kullanıyoruz? Gelin bu yazıda saç şekillendirme konusundaki pratik önerileri inceleyelim.


#1 Doğru tarağı seçin!

Saça Şekil Vermenin En Doğru Yöntemleri

Tarak seçimi, şekil vermede etkili olduğu kadar saçın sağlıklı olmasında da önemlidir. Öncelikle yapmak istediğiniz işleme uygun ekipman seçin. Saçın karışıklığını açmak için çift katmanlı dişliye sahip, saçı tararken saç diplerine masaj yapan fırçalar tercih edin. Bu hususta dikkat etmeniz gereken diğer bir önemli nokta ise kuru ya da nemli saça uygun saç fırçaları seçmenizdir. Kuru saçları fırçalarken elektriklenme önleyici tarak, kabarıklıkları azaltmak için işinize çok yarayacaktır. Saçınıza düz fön çekmek için büyük; dalgalı fön çekmek için küçük fırçaları kullanın. Saçlarız kalın telli ve kıvırcıksa büyük fırçaları; ince telli ve düzse küçük fırçaları alın.

İhtiyacınıza uygun ürünleri bulmak için Saçhane online alışveriş sitesini ziyaret edebilir; Ekipmanlar / Tarak ve Fırça kategorisinden dilediğiniz ürünlere kavuşabilirsiniz.

#2 Doğru biçimde tarayın!

Uzmanlar, saçın her gün değil, gün aşırı taranması tavsiye ediyor. Çünkü saçlar çok sık tarandığında çabuk kırılıyor; daha kolay elektrikleniyor. Saçınızın sağlıklı olması için siz de gün aşırı taramayı deneyin. Saçınızda kırılma ve kopmalar olmaması için saçınızı kuruyken taramayı tercih edin ancak bunu düz saçlıysanız uygulayın. Eğer saçınız kıvırcıksa, kuruyken tarama yapmayın; saçınızda kabarma olmaması için bol miktarda saç kremi kullanın ve saçınızı nemliyken geniş dişli taraklarla, uçlardan başlayarak tarayın. 

Uzun saç bakımı

#3 Doğru modeli seçin!

Saç Şekillendirme Elektrik Önleyici Tarak


Model seçimi konusunda iki temel faktör bulunuyor. Bunlardan ilki, ortama diğeriyse yüz şekline uygunluktur. İlk kriter bize önemli ipuçları sunar. Örneğin işte önemli bir toplantınız varsa, kuşkusuz abiye bir görümce topuzu komik olmanıza sebep olacaktır. Önemli anlar için saçınızda doğal görünümlü şıklığa yönelin. Her durumda sizi kurtaracak modeller; doğal görünümlü topuzlar, düz fönler ve biçimli at kuyruğu modelleridir. Model seçerken yüzünüzün formunu göz önünde tutmayı unutmayın. Aşağıdaki yüz formuna uygun önerilerimizden de yararlanabilirsiz:


Yüzünüz yuvarlak hatlıysa: Yüzünüzü daha ince göstermek için omuz hizasında katlı modelleri kullanabilirsiniz.

Yüzünüz kare formuna yakınsa: Yüz şeklinizi yumuşatmak için kısa kesim; küt, bop veya katlı modelleri tercih edebilir; asimetrik kesimli, omuz hizasındaki saçları deneyebilirsiniz.

Yüzünüz üçgen formuna yakınsa: Düz - kısa saçlardan kaçınmalı; hacimli ve dalgalı modellere yönelmelisiniz.

Yüz şekliniz uzunsa: Orantılı görünüm için dalgalı ve hacimli modelleri kullanabilir ayrıca kahkül tercih edebilirsiniz.

Günlük kullandığınız saç kremleri, serumlar ve maskeler... sayesinde
hem saçınızın bakımını gerçekleştirebilir hem de saçlarınızın kolayca şekil almasını sağlayabilirsiniz. Saçınıza uygun ürünlerle ekipmanlar için profesyonel hizmet sunan sachane.com uzmanlığına güvenebilir; saç modelleri, güzellik ve bakım konusunda ihtiyacınız olan bilgilere blog.sachane.com veya doktorguzellik.comsayfalarından ulaşabilirsiniz.


BENZER YAZILAR

0 Yorum